sweetblack musuk2 sayang....

Sila tinggal URL korang kat sini

Monday, November 28, 2011

Bertunang, bernikah dan mata ku jua.........


Assalamualaikum....

Pe khabar semua... harap semua sihat sahaja....dah dekat nak masuk bulan 12/ 2011 satu bulan saja lagi nak masuk tahun baru .. gembira nak nak masuk tahu baru dan sedih jugak nak tinggalkan kenangan tahu 2011.. pape pun hidup kena teruskan yang tak baik ditinggalkan dan yang baik kita amalkan ... wah heheh....

buka Fb dengar kawan2 nak bertunang nak berkhawin ...
hai buka blog pon sama suma cerita tentang khawin dan bertunang ....
bila agaknya turn aku lakkan...
bukan ape rasa juga nak dapat pahala dan boleh jugak terhindar daripada kemaksiatankan...
biasa la manusia mana boleh lari dari kesilapan jadi sebelum jadinya kesilapan kita kena elakkan kesilapan...
kalau bernikah boleh elakkan kesilapan lebih baik nikah betol x...

dan ingatan kepada para lelaki di luar sana lau nak berkawan ngan anak dara orang sila la jaga mereka dengan baik, jangan pentingkan diri sendiri sahajakan.. yang penting ingat maruah keluarga kita dan maruah keluarga perempuan tersebut  ....

ok ok aku dah melalut jauh ini ... bukan ape nak ingatkan korang dan yang penting diri sendiri (mudah-mudahan terpeliharalah hendaknya) ....


Ok dah, sebenarnya nak cerita tentang ini........







Nampak tak kertas tu... haa aku baru pas check mata kiri aku yang aku rasa macam ada benda yang tak selesa atau senang cerita macam ada dua demensi .. sebenarnya kata orang tu mata belah kiri aku nie dah mula rabun teruk kalau dulu 50sph sekarang dah jadi 150 sph makanya mata sebelah kiri ku ini telah menjadi rabun jauh sangat la jauh.. sedih weyh sebab ape orang to galakan aku pakai cermin mata masalahnya aku tak suka pakai tak selesa buat aku rimas bukannya dulu aku tak buat cermin mata to dah buat sudahnya aku simpan jew dalam laci office hahaha.... Tapi aku rasa dia masih belum terukkan leh diubati tak, ada caranya tak.. kalu ada bagi lau tau aku erkk kekawan....sebelah kanan mata aku nie pon sama malahnya silau la pulak mata hai mata....





P/S: Periksa mata anda untuk kesihatan mata anda......






click to generate your own textclick to generate your own textclick to generate your own textclick to generate your own text

6 comments:

Anonymous said...

semoga impian kan jadi kenyataan....slm maal hijrah utk nor..agar nor selalu dlm kebahgiaan selalu hendaknya....

rATu kEBaYA said...

pakai baliklah spec.. jangan malas..

nORmAL said...

Damha : terima kasih dam...

Akak : Ala spec dah tak kuat dah haha tak da kesan pon...

Eye_nee said...

InsyaAllah kalau ada jodoh tak kemana sis...Pakai spek sis..ikut kata Kebaya tu..

LaDy DrEaM's... said...

hal jodoh jangan PK sangat... tang mata 2 pulak klu tak nak pakai spec pakai jerk contact lens...

nORmAL said...

Kak Eye-nee :mudah-mudah jodoh to x kemana..


ain : tak pikir tpi org sekeliling wat aku pikir tension .. nak pakai contact lens tapi tak reti hehhe...