sweetblack musuk2 sayang....

Sila tinggal URL korang kat sini

Friday, January 21, 2011

Makan Asam Pedas yum yum..

Salam Semua selamat pagi...

Hari nie nak tulis entry tentang makan ... tapi bukan aku masak ....
Tapi aku ada pergi sato kedai makanan yang terletak di Taman Botanic dengan Sidia.....'
Memang sedap dan begitu ramai orang makan kat sana...
Heheh Kalo korang masokkan tempat to mesti korang ingat ada kenduri Khawin sebab mula2 aku masok pon aku ada perasaan sebegitu hehehhe... mane taknya boleh kedai to dok pasang lagu khawin hehhe...
ok ok aku dah mula melalot lak nie korang tengok je la gambar nie k...


Ini gambar cafe to la dia ada siap tulis cafe botanic... 



Ini dia punya benner simple jew kan heheh... dia ada tulis Asam pedas power..
 hehhe sila la mencuba K..


Makanan ini untuk Sidia... ada paru, tempe, ikan sepat masin dan sebagainya la hehhe..


Ok ini la hasil makan yang kami berjaya tangkap sebelom orang lain kebas yew...

  
Ini lak makanan aku la.. Ikan pari masak asam, sambal belacan, telo dan sayur hijau(salad hehe)
Air lak aku tak sempat nak snap la.. aku cite je la aku minum air Limau + asam boy ais hehhe sedapnya to..
Sidia lak minum Air mata kuching emm dop kot dia punya tak rasa lak.. 


Haa korang tengok nie bertapa ramainya manusia yang menikmati hidangan pelbagai rasa disini..
ramai tak terbilang.. jualan makan disini dalam kul 2 lebih dah abis, Punya laku diorang punya makanan..
Untong ma ini tokey huhuhu..


Selamat mencuba makanan disini... (lepas makan ape lagi p jejalan papai semua hehhe)

10 comments:

rAtU KeBayA said...

Apesal ko tak tapau untuk aku.. penat je aku masak semalam.. aku makan sorang he.. huh..

nORmAL said...

Ratu kebaya : hahah kakak mcm mane aku nak tapau aku mkan tengah ari balik mlm mcm mane tapau basi lak klo aku tapau...

Hantu Kak Limah said...

nampak sedap jer..nanti nk usha tmpt tu la....

nORmAL said...

HKT : hahah jgn tak usha rugi2... dijamin sedap..

Dee said...

salam kenal sis..sedap ke? kalo betul kena gi cari ni..hihihi..

nORmAL said...

Kak Dee : Mmg sedap sambal belacan dia paling best ada ummhh gitu hehhe ..
cube nanti selamat mencube..

Cik Ina minat Do do Cheng said...

amboi tak ingat makcik nampak. Dah lamanya tak makan ikan pari.muka sidia mana?

nORmAL said...

Kak Ina : heheh kali nie tak yah letak la hehehe... simpan jap lain kali letak hahahah.. sedap kak tu yang tak ingat to..

damha said...

fuyooo..asam pedas saya suka tu....lauk ikan pari..mmg best...nor biase wat kat umah x...

nORmAL said...

damha: haha kat umah lau balik kampong selalu la buat.. tapi kat umah akak jarang buat heheh..