sweetblack musuk2 sayang....

Sila tinggal URL korang kat sini

Wednesday, January 19, 2011

Siti!... sini kejap !!

Jeng jeng jeng Sape panggil aku nie.....  emmm... kak long rupanya


Aku         : Yea kejap kak long ... tit tit tit tit tit....   aku pon sampai...
                  haaa ada pe kak long? ...
Kak long : Nie ambik bungkusan nie dalam bakul ( masa tu Kak long kat bawah, opis aku nie canggih sikit
                 semua barang yang dari bawah diletakan dalam bakul dan diangkat terus ke atas canggih kan
                 macam lift  lebih kurang laa... heheh )


Ini la gambar bakul to aku ambik dari atas jew sebab malas nak turun kebawah hehehhehe

Aku         : Apa nie kak ? aku tanya
Kak Long: Ambik je la...
Aku         : ?????@@2#33   dalam keadaan pelik melihat sesuatu benda dalam bungkusan ...
                 (Sampai kat meja aku, aku aku pon duduk dan buka bungkusan tu (ape nie dalam hati)
                 jeng jeng jeng ......
                 lihat dibawa ... heheh rupa2nya buku daaa ingatkan ape tadi... (bungkusan da di buka..)

                
Buku bertajuk RAWATLAH HATI...
Aku tak tahu la apa motif kak long bagi aku buku nie...
dia suruh aku baca aku pon baca la.. best isi kandungan dalam buku nie banyak memfaat 
yang aku dapat dan sedikit banyak dapat jaga memotivasikan diri ku ini hehhe... 



Ok ini la gambar Kak long kat tempat keje aku tu ...(Tudung Hijau)
Aku sebelah dia hehe nak jugak
terima kasih Kak Long.. Ingin juga kau berkongsi kebaikan dengan ku....
Semoga Allah s.w.t memberkati mu .. Amin
Huhuhuhu  Terharu lak aku nie..
Tamat sudah kisahya.


Dari Buku Rawatlah hati :  Ayat nie memang aku suka dia boleh diamalkan sebagai doa..
                                              "Ya Allah .... dinginkalah panasnya kalkabuku ini dengan salju 
                                             keyakinan, Padamlah bara jiwaku ini dengan renjisan air keimanan"
                                             (Indahkan ayat ini sila la amalkan Hehehe untuk diriku jua)

6 comments:

rAtU KeBayA said...

bagus.. kena amalkan selalu ni

nORmAL said...

mekasih hahhaha.. ko pun amal kan jugak selalo..

Nadia arRumaisha said...

dear, bagi akak motif tak penting, yang penting isi nyer... akak pn ske tau bg buku pd kwn2...bg akak, maybe satu hari buku tu akan membantu...insyaAllah

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Amboi, baru bernyawa makcik tengok blog ko, muka ko semakin putih dan berseri-seri je.apa rahsianya

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Amboi, baru bernyawa makcik tengok blog ko, muka ko semakin putih dan berseri-seri je.apa rahsianya

nORmAL said...

Kak Nadia: heheh to la tapi nak tau jigak ape motifnya cebab dalm opis ada lagi sesorang yang kene rawat hatinya betol2.. tapi dia bagi saya lak kira saya bertuah dari orang yang sakit hati la hehe...syukur..

Kak Ina : heheh mekasih atas pujiaan.. nak tau rasia kena tanya gan ratu kebaya la dia tau ape saya guna hehe... Sebab blog nie bernyawa balik sebab sian gan ratu kebaya to penat dok membebel kang tak pasal saya kene beli jus buah durian lak hehehh