sweetblack musuk2 sayang....

Sila tinggal URL korang kat sini

Thursday, February 24, 2011

Laparnya + nak diet = huhutak kurus jugak pon ...

Salam sejahtera semua ...


harap semua sihat dan bertambah sihat seperti saya semakin hari semakin sihat atas jagaan baik kakak ku tersayang Ratu kebaya ... terima kasih kak belanja aku makan pagi tadi hahahh bihun goreng + telur goreng hehe sedap tapi hari ini makcik to punya masakkan masin sikit hari nie pape pon habis jugak aku telan hehehhe... (tak baik membazir..... abis la darah tinggi aku naik ada ke hehhe tak pasti lak huhuhu)




Ops cerita pasal makan nie sekarang aku dah lapor balik giler perot nie tak reti nak berhenti bekerje kew....
mcm mane ka tuan ko nie nak kuruskan badan huhuhu asyik bagi ko makan jew.... tak reti-reti kenyang kew yuk huhu...nasib baik kat opis nie biscot dah abis kalu tak memang dah lama aku balun itu biscot huhuhuh....


nie la masalahnya aku nie asyik nak makan jew sesape ada petua bagi kurang makan ada tak huhuhu... aku  nak diet nie yela cemburu tengok orang boleh pakai cantik-cantik lagi satu senang nak cari baju dan yang penting murah yela saiz macam badan aku nie mak aiiii gedabak punya mahal baju-baju sesaiz aku emmm kalo nak beli kena pikir banyak kali ma... dah la tak cantik tah ape punya fesyen diorang mengelebeh sana mengelebeh sini ....woooo manyak sedey nak cari baju pon susah huhuhuh........ tolong macam mane nak diet nie !!!!!!...








tapi sebenarnya dah tak larat nak diet nie huhuhu penat jew berat tak turun-turun jugak ... macam mane erkk ke sebab aku tak konsisten huhuhu... huhuhu makan ubat pon sudah surut kejap jew pastu naik balik takan nak bergantung gan ubat jewkan huhuhu...  k la dah banyak sangat aku melalot nie hahhaha...
luahan rasa bertapa beratnya aku sewaktu aku menimbangkan diri dia atas penimbang hahhaha (apa punya ayat nie macam sengal (sebab lapooooo))..........








p/s  : sesapa ada laman web yang boleh dikongsikan bersama untuk maklumat menyelimkan badan sila kongsikan bersama saya huhuhu...

13 comments:

wandy said...

assalamualaikum....saya nak kongsi 1 blog yg bleh buat awak kurus kot.....http://www.taknakgemuk.com/

saya dah ikut petua dia nie,,mmg berkesan giler la......tp yg pling penting awak sekira nya nak kurus ialah kena kuat semangat la....:-)

nORmAL said...

wandy : hehhe thanks ... berkongsi dengan saya doakan saya berjaya k. hhehe

wandy said...

ur welcome.....moga berusaha ya...

rATu kEBaYA said...

lapar makanlah...

nORmAL said...

wandy : chayok chayok,...

ratu kebaya dah makan dah erk tenyak sikit jew ambil nasi heheh

Eye_nee said...

Jgn salah diet sis nnt mudarat..ikut saluran yg betul yer....

nORmAL said...

kak Eye-nee : heheh orait kak.. pastikan yang betol hehhe...

Hantu Kak Limah said...

huhuhuhu..x larat pikir diet dah ni..byk makanan sedap2 harus di bedall.....huhuhuhu....

nORmAL said...

HLK : hehhehe jgn terlalu bedal kesihatan kene jaga juga hehehhe...

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

hehe, haisa.. jom berdiet sama. badan naz pn dah gedabak ni. penimbang dah nak tercabut dah spring. Huhuhu

nORmAL said...

Naz: hehhehe jom jom kita pupuk perpaduan berdiet hahah...

damha said...

amalkan minum jus limau nipis n campur sedikit gula...mkn buah2 yg masam supaya ia memotong lemak2 dlm badan spt nenas..mempelam..orange
tapi senaman jgn lupa..spt jogging n aktiviti yg mengeluarkan peluh...good luck for you..he3333..kurangkan lemak , manis n masin dlm makanan...

nORmAL said...

Damha : heheh thank for infomation... akan nor cube amalkan dalam khidupan harian nor hehhe..