sweetblack musuk2 sayang....

Sila tinggal URL korang kat sini

Monday, May 16, 2011

Derma Darah kepada Drakula yang baik pakai baju putih...

Assalamualaikum...


Sihat semua kawan-kawan ku hendaknya ...
nak cerita sikitlakan bebanyak karang korang bosan...(Tapi aku rasa banyak yang aku akan cerita nie hehhe)
Hari tu pas balik keje Sabtu (14/05/2011) sidia ambik gi jejalan kejap punya jaoh kami nak berjalan.. dari klang boleh kami melangkah ke Meru .. macam mana to macam la kat klang tak ada tempat pusat membeli belah .. saje nak tukar anginkan ... Kami pon pergi ke Tesco Meru masuk -masuk aku terjumpa Drakula (nurse) putih yang baik... (dalam hati aku wah memang bagus nie dah lama tak menderma darah...)

Aku pun ajak dia menderma...

Aku  : wak jom derma darah...
Sidia : ermm tak nak arrr takot jarum..(Katanya la kan)
Aku  : dalam hati (errmmm betol kew takot jarum) ...ahh saya tak kira wak saya nak menderma ..
          awak pon kene menderma sekali heheh...
Sidia : Errrmm alaaaa............(serius muka dia berpeluh-peluh sedangkan ada aircond, Pelik ini???)
         (aku dah pergi ke kuanter pendaftaran ambil borang dan isi , sidia dengan muka berpeluh ,
          apa leh buat terpaksa dia pun isi borang.. Aku hanya senyum (dalam hati rasa nak gelak kuat2 jarum
          pun takot...)

Selepas siap segala proses pendaftaran... jeng jeng saat mendebarkan menderma darah...
jom lihat gambar dibawah....




see-2 my face , hahah muka ceria jew nak kene cucuk gigi taring satu batang ....
Sebenarnya aku dah biasa kene cucuk dengan jarum untuk pengetahuan korang
ini kali kedua aku derma darah... bagus untuk kesihatan macam kira bekam jugak la...agaknya la...


Ini nurse yang sedang nak mecucuk jarum ditangan ku.... 
wah aku tengok nurse nie mcm excited je nak cucuk....



Nie gambar jiran sebelah aku la dia dah siap dah ambil darah ... 


Nie la sidia yang terpaksa ikot arahan aku derma darah....
Tapi darah dia sikit penat nurse to dok tolong mengepam darah beliau nie..
Mungkin darah beliau ini juga pekat...
pas beliau siap dok mengadu tangan sakit,.. kesian beliau.. 
Lain kali lau ada derma darah ini tidak ku ajak lagi beliau untuk menderma kesian bengkak tangan beliau..



 hasil menderma darah, nurse tersebut soh minum dan rehat untuk pulihkan kembali tenaga....



Ini pula Sijil yang menyatakan aku telah menderma darah tapi tak ada nama hakhak...
Kalau aku nak letak nama sesapa pon boleh.....
Tengok ubat to heheh aku tak ambik pon....orang kata kalu makan selera makan membuak-buak...
so aku tak makan la takot gemuk walau hakikatnya aku memang gemuk hahah...



P/S : Kepada rakan-rakan ku mari kita menderma darah untuk warga yang akan memerlukan...Yea.. Peace..

12 comments:

Fieza79 said...

takut nya bab2 nak cucuk jarum ni..time pregnant ni terpaksa reda jgk la kena amik darah...

bunga said...

bunga xpernah derma darah sepanjang hidup ni..takut..hehehe..

rATu kEBaYA said...

apesal tak ajak aku

damha said...

saya dah biase pernah derma darah...sekali je...he333

nORmAL said...

Kak Fieza : hekhek tak ada pae la kak sakit sikit to biasa le hehe.. dulu saya takot jugak tapi dah kene bayak kali dah jadi tak heran hehe..

nORmAL said...

bunga : hehe cik bunga mari la kita menderma darah... bagus untuk kesihatan...

nORmAL said...

Kak esah : amboi kak bukan aku dah ajak kew...

nORmAL said...

damha: amboi sekali jew kew... nape tak berkali kali hehe..

shahjiehan said...

bgusnya awak ni...


jom baca dan komen Aku seorang Guru Pelatih.

Hantu Kak Limah said...

x penah derma darah lg.bukan x nak.tp keadaan x mengizinkan...hehehe ayat je lebe...

nORmAL said...

Shahjihan : Terima Kasih .. bukan bagus sangat pun cuma memenuhi tututtan rakyat hehe lebih kurang la..

nORmAL said...

Kak Fab : heheh alasan la tu hehe.. tak pew kak tak ada paksaan pon hehe..