sweetblack musuk2 sayang....

Sila tinggal URL korang kat sini

Friday, April 29, 2011

Makan Free di kenduri Khawin ... Nyum2...

Assalamualaikum ...


salam petang jumaat ye kawan-kawan...
dah makan semua hari ini saya makan di rumah pengantin masa time lunch tadi tengah hari.. memandangkan rumah jemputan dekat sahaja aku dan rakan sekerja lain pun menyinggah pergi makan free heheh...
bukan apa esok nak cuti malam ini pun dah nak balik kampung so tak ada masa nak pergi kenduri lansungnya pada hari sabtu.. makanya terpaksa la pergi pada hari ini .. makanannya memang best dan power sedap dan segalanya la hehe... asam rebus ikan duri, ikan goreng, sambal belacan dan sayur ulam menjadi menu utama untuk hari ini hahha..
dan minuman air tebu segar wah memang nak buat aku menambahkan berat badan tapi dalam hati normal normal tenang kata nak slim kan kan so macam mana terpaksa la tahan pewot aku nie hahhaha....


sebelum sesi keberangkatan pulang kami sempat la pergi melihat pelamin dan bilik pengantin yang sedang dalam pengubah suaian  oleh adik lelaki beliau yang sangat kreatif dan berinovatif wahhh.. kau puji melambung.. tapi menang cantik hasil tangan beliau macam persandingan dalam taman gitu hehehe ....ok la kann eerrr banyak sangat aku membebel nie,  korang tengok jew la gambar di bawah...


seeeeee2 tengok pelamin dia macam dalam taman kan cantik tak... 
bahan-bahan gubahan semuanya dari halaman rumah mereka ...
kerusi pun buat sendiri kau tahu giler kreatifkan..



Bilik pengantin nie belum sepenuhnya siap.. 
kalu macam ini dah cantik nanti kalau dah siap lagi la cantik betul tak ...ehehhe


Kepada Kak Long (Kakak Opis aku ) terima kasih atas jemputan walaupun adik mu yang berkahwin..
Kepada Kak Wati selamat menuju ke gerbang perkhawinan semoga bahagia hingga keakhir hayat..




P/S :   hahahha bila tengok pelamin orang dan pergi kenduri khawin kepala aku mesti pikir......
          ("hai.... bila la time aku akan tiba.. sabar sabar ... huhuhu..... teringin juga menuju kebahagian insyaallah..")

6 comments:

Eye_nee said...

Amboi..kemain dia ..dia pulak yg berangan angan..hehehe...tgh hari kene pulak lauk2 cam ni pergh..air tebu lagi...tak jd diet la Normal yer ari ni...

damha said...

hahaha..terliur la pula dengar nama masakan tu...itulah yg membuatkan cik normal x jadi diet..he333...insyallah angan2 yg kan jadi kenyataan suatu tika nanti....mengimpikan pelamin nan indah permai...sabo normal....huhuhuhu...

nORmAL said...

Kak Eye nee: berangan tu harus kak baru leh kejar cite2 hehehe... (Impian setiap wanita tuuu heheh) kira abah saya letak nama normal memang normal sya nie kak kehkehkeh...

nORmAL said...

Damha: to la pasal dam giler sedap lauk to suma hingga menjilat jari.. ikan2 tu suma fresh dari laut tangkapan malam oleh pakcik pakcik kuarga akak tesebut.. laut dekat dan memang abah akak tu nelayan..

cayob said...

p tmpat orng kahwin...kita bila lg hehe

tp sblum tu nak tanya dah kahwin ke?

nORmAL said...

cayob : awak bila lagi tu sya tak tahu hhahah...

soalan to hahah biarla rasia hakhakhak