sweetblack musuk2 sayang....

Sila tinggal URL korang kat sini

Saturday, April 16, 2011

Dengan Tak di sangka Aku sampai ke Trolak Perak.....

Assalamualaikun...





Wah pertama kali aku sampai Trolak .. tak penah terpikir pon nak pergi sana..tempat felda sawit yang penuh dengan sawit sekelilingnya  dan merupakan tempat yang aman dan tidak penuh dengan kesesak lalu listas..
tiada tempat yang menarik sangat tapi disana ada homestay dan juga kolam air panas...
Betol la kata orang benda tak di rancang nie selalu menjadi dengan sendirinya betol tak...
tapi aku pergi Ke Trolak nie bukan suka - suki just pergi untuk Menziarah keluarga Kak Pah ..
yang baru kehilangan orang tersayang iaitu ayahanda yang tercinta'''''





Perjalan tidak la memenatkan sebab bukan aku yang drive kan heheh manager aku yang drive...
Aku pergi bukan dengan Manager aku saja aku turut de temani oleh kak Jen dan Abang Nuar....
perjalanan agak jauh jugak memakan masa hampir 2 jam . Biasa la banyak persinggahan terutama
perlu la mengisi perut yang sentiasa nak berkerja nie kan...





Kami sampai ke rumah kak pah dalam pukul 2.00 pm ... Ketika itu jenazah telah dikebumikan ..
so kami tak sempat la nak lihat... Da raut wajah kak pah alhamdulillh beliau dapat terima ...
bayangkan hampir 8 tahun ayahdah beliau sakit dan ini la masanya untuk melepaskan pergi dengan tenang..
Apa pun berharap keluarga kak pah terus tabah...  dalam lebih kurang pukul 3.30 pam kami bergerak pulang dalam keadaan ditemani hujan lebat... alhamdulillah kami samapi di rumah dalam pukul 6.00 pm...









note* Kalau ada masa lagi aku nak pergi tapi bukan sebab hal yang menyedihkan tapi untuk 
           melawan keindahan disana.....

2 comments:

rATu kEBaYA said...

bukan jam 6 ko x sampai umah lagi ke? Hehehe...

Takziah kepada kak pah ye..

nORmAL said...

memang arrr to mane ada masok senarai yang to lain entry hakhakhak